dr. Nagy Enikő – közös képviselő váltás szolgáltatás

Ez a szolgáltatási csomag mindenben segít, amire csak egy közös képviselő váltásakor szükség van:

 1. Konzultáció+kérelem elkészítése
  (a leváltásra, mint előttünk álló folyamatra fókuszálva rögzítjük az ahhoz szükséges lépéseket, ismertetem a buktatókat, megválaszolom a felmerülő kérdéseket és ismertetem a közös képviselő váltás folyamatának lépéseit is)
  Ha csak a konzultációt kéred: br. 50.000 Ft (alanyi áfamentes)
 2. Földhivatali ügyintézés 
  • ha nem áll rendelkezésre a jelenléti ív: 1200Ft/albetét + br. 15.000 Ft a jelenléti ív összeállítása,
  • ha a jelenléti ív rendelkezésre áll: a jelenléti ív adatainak leellenőrzése Földhivatali eljárással 1 óra br. 15.000 Ft Miért van rá szükség?
 3. Második konzultáció:  br. 50.000 Ft
 4. A közgyűlés levezetés és jegyzőkönyvvezetés: br. 50.000Ft
A szerzőről
Társasházban élőknek és társasházi ügyekkel foglalkozó szakembereknek (közös képviselők, ügyvédek) segítek átlátni komplex társasházi jogi ügyeket, döntést hozni vitás helyzetekben és szakszerűen elintézni azokat.

Erre azért van szükség, hogy a közhiteles nyilvántartás adataiból egyrészt elkészíthető legyen a jelenléti ív, másrészt a közgyűlési határozat meghozatalánál megállapítható legyen a szavazati arány. Tapasztalat szerint a közgyűlési határozat érvénytelenségének megállapítása iránti perekben elsődleges érvénytelenségi okként jelölik meg a földhivatali eljárás pontatlanságából fakadó hiányosságokat.

Ezzel arra az esetre készülünk fel, ha a közös képviselő nem jelenik meg a felmentésére összehívott közgyűlésen, vagy megjelenik ugyan, de – a közgyűlést gátolva – nem hoz magával Jelenléti ívet. Sajnos az is sokszor előfordul, hogy a közös képviselők nem helyeznek nagy hangsúlyt a nyilvántartásaik pontosságaira – így ha a közgyűlésen megjelenik a közös képviselő és még jelenléti ívet is hoz, – az nem egyezik a közhiteles nyilvántartással.

A Jelenléti ív az alapja a határozatképesség valamint a közgyűlési határozat megállapításnak.

Ha utóbb mégis bizonyítást nyert, hogy nem tulajdonos vagy a tulajdonos nem a tulajdoni hányadának megfelelően szavazott, az szintén érvénytelenséget megállapító ok.